Wat kun je doen bij lakschade aan je auto?

lakschade autoIn Nederland blijft de auto toch een belangrijk eigendom voor de meeste mensen. Het is niet alleen een handig vervoersmiddel, maar ook iets om trots op te zijn. Sommige mensen meten hun succes in het leven zelfs af aan welke auto ze rijden. Nu vinden wij dat een beetje ver gaan, omdat iedereen zijn eigen keuzes maakt.

Sommige mensen geven simpelweg niets om een auto, dat wil niet zeggen dat ze geen succes in het leven hebben. Maar toch is de auto voor veel mensen een belangrijk eigendom. Je wilt natuurlijk dat deze er goed uitziet en je tegemoet lacht als je er in de ochtend naartoe loopt. Wanneer er wat lakschade aan de auto is ontstaan, is het belangrijk om dit te laten repareren. Het zorgt niet alleen voor een frisse uitstraling, maar het zorgt er daarnaast voor dat de lakschade niet erger gaat worden.

Zelf gedaan of door lakschade iemand anders?

Het komt natuurlijk voor dat je een paaltje in de stad over het hoofd hebt gezien, of per ongeluk ergens anders tegenaan gereden bent. Allemaal heel erg vervelend, dat is duidelijk. Er zijn voldoende manieren om je auto te beschadigen. Als je dit zelf gedaan hebt en de schade valt mee, dan kun je overwegen om het via de verzekering te laten lopen. Dit zorgt er echter wel voor dat je no-claim weg gaat en je dus per maand meer voor de verzekering zult moeten gaan betalen. Vaak kiezen mensen er dan ook voor om de relatief kleine schades die ze zelf hebben veroorzaakt uit eigen zak te betalen. Dit is doorgaans een stuk voordeliger op de lange termijn, je moet het geld om de lakschade te herstellen natuurlijk wel hebben en niet nodig hebben voor iets anders.

Als je de lakschade niet zelf hebt veroorzaakt, dan is het een ander verhaal. Je kunt dit dan nu namelijk verhalen op de tegenpartij. Als dit bijvoorbeeld op een parkeerplaats is gebeurd terwijl je er niet bij was, dan hoop je natuurlijk altijd maar dat de tegenpartij een briefje achter de voorruit heeft achter gelaten. Anders wordt het wel heel lastig om de schade te kunnen verhalen, je weet dan simpelweg niet wie het geweest is.