Zakelijke aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP en MKB

Ben jij als ondernemer goed verzekerd? Of valt dat tegen? Of heb je er nog helemaal niet over nagedacht? Je zit vaak bij jonge ondernemers dat ze hier weinig tijd aan besteden. Ze focussen zich volledig op het ondernemen. Als ondernemer heb je de keuze om veel verschillende verzekeringen af te sluiten. Misschien heb je iemand wel eens horen praten over een zogenaamde bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Ook wel een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering voor zzpers genoemd.

Niet verplicht om te hebben, wel aan te raden. Het is een soort van WA verzekering voor schade die je tijdens je werkzaamheden bij opdrachtgevers maakt. Dit gaat dan voornamelijk om fysieke schades. Geef jij bijvoorbeeld verkeerd advies waardoor er schade ontstaat is dat dan weer niet gedekt in deze polis. Of je nu ZZP’er bent of een groter bedrijf hebt met meerdere medewerkers, dit is een belangrijke verzekering om af te sluiten. Want ook met medewerkers moet je natuurlijk goed verzekerd zijn. Je medewerkers kunnen ook een schade maken tijdens een opdracht.

Hoge schades

Ben je bij een klant over de vloer en je maakt daar schade, dan kan dit een flink bedrag zijn. Zeker wanneer een klant bijvoorbeeld veel grote apparaten heeft staan. Reparatie of vervanging van dergelijke machines kan flink oplopen. Het hangt natuurlijk van de branche af waar je in zit. Bepaalde branches hebben nu eenmaal een hogere kans op schades. Denk bijvoorbeeld aan de bouw. Je bent dan over het algemeen werkzaam op een plek waar potentieel een hoop mis kan gaan.

Maar niet alleen op locatie bij opdrachtgevers kan er een ongelukje gebeuren, natuurlijk ook in je eigen kantoorpand is dit mogelijk. Je moet dan denken aan letselschade. Er kan iets gebeuren in uw pand. Uw bedrijf zou dan in theorie aansprakelijk gesteld¬†kunnen worden als er letselschade is ontstaan. Dit zijn enkele voorbeelden, er kan van alles gebeuren. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering sluit u af om dit soort zaken af te dekken. Het is dus wel belangrijk dat u zo’n verzekering voor uw bedrijf afsluit. Meer informatie en het vergelijken van de diverse aanbieders kan in deze tijd gewoon via het internet.